Γνήσια ανταλλακτικά

On April 12, 2013, in service, by suicico

iphone_parts_290610

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει να κάνει με κάποια επισκευή ή κάποιο αξεσουάρ που προσφέρουμε στο milaraki service.

Χρησιμοποιούμε μόνο γνήσια ανταλλακτικά της Apple!

Είναι καιρός να πούμε ξεκάθαρα δυο τρία πράγματα για τα “Γνήσια Ανταλλακτικά” που βλέπουμε να προσφέρουν όλες οι εταιρίες που ασχολούνται  με επισκευές iPhone/iPad  (σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καν εταιρίες). Με μία απλή πρόταση:

Γνήσια ανταλλακτικά για iPhone/iPad/iPod δεν υπάρχουν .

Όποιος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί γνήσια ανταλλακτικά σας κοροϊδεύει (ή κάποιος άλλος έχει κοροϊδέψει αυτόν).

Το ζητούμενο είναι τα ανταλλακτικά να είναι όσο καλύτερης ποιότητας γίνεται, ακόμη και εφάμιλλης  με τα γνήσια, ώστε να λειτουργεί η συσκευή μας χωρίς πρόβλημα.  Αλλά σχεδόν ποτέ δεν είναι γνήσια.

Ο λόγος είναι πολύ απλός : η Apple δεν πουλάει ανταλλακτικά. Η Apple τα διαθέτει μόνο στους εξουσιοδοτημένους από την ίδια παροχείς Service, και μόνο για τις επισκευές που αυτοί κάνουν. Στις περιπτώσεις δε των iPod, iPhone και iPad δεν διαθέτει καθόλου ανταλλακτικά και οι παροχείς απλώς αντικαθιστούν ολόκληρη τη συσκευή ανεξαρτήτως του τύπου της βλάβης. Εάν πάλι σας πουν ότι έχουν έναν ξάδερφο στην Foxconn μπορείτε να καταλάβετε που πάει το θέμα…

Μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις Apple ανταλλακτικών τα οποία λ.χ. έχουν αφαιρεθεί από συσκευές που δεν επιδέχονται επισκευής. Κάτι τέτοιο όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι είναι αδύνατο να γίνει σε μεγάλη κλίμακα και για όλα τα ανταλλακτικά.

Αυτό όσο αφορά στα iDevices. Στους Mac από την άλλη όντως υπάρχουν γνήσια ανταλλακτικά, όπως και μη γνήσια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Άρα λοιπόν, την επόμενη φορά που θα σας πουν ότι το τάδε ανταλλακτικό κοστίζει 5 αλλά το γνήσιο 12, καταλαβαίνετε ότι δεν αγοράζετε το γνήσιο αλλά μια καλύτερη απομίμηση. Μπορεί να μην έχει διαφορά από το γνήσιο, όπως επίσης μπορεί και να μην έχει διαφορά από την απομίμηση που κοστίζει 5 ευρώ.

Στην ουσία το κακό εντοπίζεται στην ηθική πλευρά του θέματος.